Wykorzystałam do tego foremkę silikonową do muffinek.
Przepis na ciasto pochodzi z bloga:
Do grzybków zastosowałam jednak 3 jajka, pół szklanki cukru i wsypałam ciut mniej mąki.
Zamiast rabarbaru, wykorzystałam truskawki.
Do tej pory, najlepszy przepis na ciasto, bez zakalca.
Chrupiący kapelusik i wilgotna nóżka. Pycha !!!
Smacznego, Ewa :)
Wow! Miło mi, że mój przepis Was zainspirował! Świetny pomysł z tymi "grzybkami"! Muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńA przepis na ciasto jest naprawdę świetny; stosuję go od wielu lat, wrzucam najróżniejsze owoce i nigdy mnie nie zawiódł. Naprawdę polecam!
Właśnie przekonałam swojego szefa, że najlepsza kawa do biura jest z Etno, no i zamówiliśmy dość sporo, wiec chyba mu upiekę takie "grzybki" w podziękowaniu bo wyglądają tak bardzo apetycznie, że aż od samego patrzenia się zrobiłam głodna! :)
OdpowiedzUsuńddd
OdpowiedzUsuń