Nie piekłam ciasta od ........paru lat chyba. Więc nadeszła pora żeby się przełamać i spróbować jeszcze raz.
Przepis zapożyczyłam od
Składniki:
- 5 sztuk rabarbaru
- 200g mąki pszennej tortowej
- 200g cukru
- 200g masła
- 50g mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 4 jajka
Składniki łączymy:
Ciasto na etapie końcowym:
( na tym etapie można zakończyć 'pieczenie' i wykorzystać ciasto w tej formie do posmarowania herbatników, ciastek maślanych ...... możliwości są nieskończone )
Przekładamy masę do formy a następnie wstawiamy do piekarnika
( spinacze trzymają papier w ryzach, usuwamy je przed włożeniem ciasta do piekarnika! )
Efekt końcowy
Ciasto wyszło nieco wilgotne, ale na szczęście smakowało :)
Smacznego !!! Ewa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz